A Közép-Dunántúli régió önkénteseiről

ÉDI - Észak-Dunántúli Ifjak

ÉDI - Észak-Dunántúli Ifjak

2011 az önkéntesség éve

2009. június 04. - Söge

Az önkéntesség éve lesz 2011 az Európai Unióban - ezt az Európai Bizottság hirdette meg. A bizottság célként jelölte meg az önkéntes alapon működő szervezetek munkájának megkönnyítését, az önkéntesség népszerűsítését, és az önkéntes tevékenység díjazását.

Az Európai Parlament által elfogadott állásfoglalás szerint több mint száz millió különböző korú, hitvallású és nemzetiségű európai állampolgár végez rendszeresen önkéntes tevékenységet. Az Eurobarométer 2007es felmérése szerint 10 európaiból 3 saját bevallása szerint szívesen vállal önkéntes munkát, és a megkérdezettek 80 százaléka szerint az önkéntesség fontos része a demokratikus életnek. Megállapították azt is, hogy az önkéntes munkával előállított javak a GDP 5%-át is elérik, míg innovatív módon járul hozzá a társadalomban felmerülő igények kielégítéséhez.

Éppen ezért döntött úgy - az Európai Parlament előterjesztésére - az Európai Bizottság, hog 2011 az önkéntesség éve lesz. A kiemelt évre négy fő célkitűzéssel készülnek.
1. Törekedni kell az önkéntességet elősegítő környezet és a szükséges feltételek megteremtésére minden téren.
2. Az önkéntes szervezetek erősítése és az önkéntes tevékenységek minőségének javítása.
3. Az önkéntesek és szervezeteik érdemeinek elismerése és díjazása
4. Fokozni az önkéntesség ismertségét, elismertségét és népszerűségét.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozepdunantul.blog.hu/api/trackback/id/tr971163946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása